luni, 14 martie 2011

Y LOVE YOU...

JESUS, I LOVE YOU!
Un campionat de fotbal nu poate trece neobservat, deoarece el rascoleste intreaga lume. A fost o surpriza destul de mare ca brazilienii au castigat campinatul… Dar brazilienii au mai prilejuit o mare surpriza: dupa incheierea confruntarii finale, ei au imbracat niste tricouri pe care scria: JESUS, I LOVE YOU!…
Intelegem ca pentru brazilieni, fotbalul a devenit un fel de cult. Sportivii au fost vazuti ingenunchind pe teren, si rugandu-se, facandu-si semnul crucii la intrarea pe gazon, inaltand mainile spre cer dupa ce marcau un gol.
Dar ce fel de dragoste era aceea inscrisa pe reclama de pe tricouri? Daca am face un sondaj de opinie am vedea ca toti opteaza pentru dragoste: Adeptii lui Hari Krishna sunt pentru dragoste, hipiotii sunt pentru dragoste, rockerii sunt pentru dragoste, fotbalistii sunt pentru dragoste, crestinii sunt pentru dragoste. Dar ca si despre intelepciune, se poate spune si despre dragoste: nu toti cei ce vorbeasc despre ea, o si au… Daca doreste cineva sa inteleaga ce este adevarata dragoste, atunci trebuie neaparat sa intrebe Scriptura. Pavel ca apostol, filosof, dar si ca profesor de teologie explica foarte clar acest concept: dragostea inseamna daruire. Acea daruire care rupe din tine si da celorlalti. Dragostea nu inseamna a primi, nu este simtire si dorinta, nu este ceva ce ne scapa de sub control, nu este ceva abstract. Dragostea este ceva ce se intampla in mod real, este ceea ce un om face pentru altul.
“Hristos a iubit Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea”. “Dumnezeu a iubit lumea si a dat pe singurul Sau Fiu”... Daca cel ce te uraste este flamand, ofera-i ceva de mancare; daca-i este sete, da-i apa sa bea! Fa bine celor care abuzeaza de tine in mod dispretuitor! Dragostea nu este in primul rand un sentiment, ci o daruire din tine insuti, altcuiva. Sentimentele vin dupa aceea. Pe simtiri nu te poti baza, simtirile nu sunt totdeauna sub control, dar dragoste este!
A fost foarte frumos gestul sportivilor brazilieni si reclama de dragoste de pe tricouri. Dar intrebarea e: daca ar fi fost invinsi, ar mai fi purtat acele tricouri? Cu alte cuvinte: Il iubesti pe Isus doar pentru ca ti-a ajutat sa invingi? In alt context il mai iubeai?
Ar fi de dorit ca reclama de pe tricourile brazilienilor, JESUS, I LOVE YOU, sa devina o realitate in viata tuturor celor care cred si cauta adevarata dragoste. AMIN!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu