luni, 14 martie 2011

O DRAGOSTE MAI PRESUS DE RATIUNE....DRAGOSTEA VESNICA FARA CONDITII


IUBIREA LUI DUMNEZEU FATA    DE OM


Daca viata izvoraste de undeva, atunci Dumnezeu este izvorul vietii. Daca dragostea are un izvor undeva, atunci Dumnezeu este izvorul iubirii.
Dumnezeu a facut toate lucrurile perfect adaptate la nevoile fiintelor pe care le-a creat. Apa, aerul, lumina soarelui, muntii si norii, stelele si luna, totul slujeste la fericirea omului. Lucrurile din jur nu sunt numai folositoare ci sunt si foarte frumoase.
Dumnezeu este Cel care are grija de nevoile zilnice ale tuturor fapturilor Sale. Daca nu ar fi intervenit pacatul, lumea noastra ar fi fost cu mult mai frumoasa, adica asa cum a fost la inceput. Dar chiar si asa, purtand blestemul pacatului, totusi inca mai putem citi iubirea Creatorului si a Mantuitorului nostru pe fiecare fir de iarba, pe fiecare floare si pe fiecare pom incarcat cu fructe… Scaietii sunt plini de flori frumoase si spinii sunt acoperiti cu trandafiri… Satana a determinat pe oameni sa creada ca Dumnezeu este un tiran sever si neiertator, ca urmareste pe oameni ca sa vada cand gresesc si sa trimita asupra lor pedepsele cele mai grozave.
Tocmai pentru a alunga din mintea noastra aceasta imagine a lui Dumnezeu, a venit in lumea noastra Fiul Sau, care este asemenea Tatalui, care poarta caracterul Tatalui. Privind la Isus Hristos noi vedem pe Tatal. In fiecare act al vietii Sale se manifesta mila si dragostea fata de toti oamenii. Oamenii cei mai saraci si cei mai umili se simteau bine in preajma Lui. Chiar si copiii erau atrasi de El. El n-a fost niciodata nepoliticos si n-a rostit nici un cuvant aspru sau nefolositor. A denuntat fatarnicia si nedreptatea dar lacrimi se simteau in  vocea Lui atunci cand rostea mustrarile Sale ferme. El ura pacatul dar iubea pe pacatos. Acesta caracterul adevarat al Tatalui nostru.
Prin moartea Sa pe Golgota, pacatosii sunt adusi din nou in pozitia de la inceput, adica fii ai Imparatiei slavei Sale. Ce iubire fara egal! Suntem nuti copii ai Imparatului ceresc! Cu cat vom studia mai mult caracterul divin in lumina crucii de pe Golgota, cu atat vom vedea mai clar cum se impleteste dragostea cu dreptatea si mila cu sfintenia divina.si vom discerne mai clar nenumaratele dovezi ale iubirii infinite care intrece cu mult dragoste si dorul unei mame pentru copilul ei neascultator. In fata iubirii fara seaman a lui Dumnezeu inimile noastre se pleaca in adorare! Slava se cuvine in veci Celui care ne-a iubit atit de mult, care ne iubeste si in dragostea Caruia vom trai pentru vesnicie! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu