marți, 14 decembrie 2010

DRAGOSTEA ....CONSTRUIESTE PODURI..!!!

Într-un cîntec „Country” este zugravita încercarea unui sot care a dorit sa treaca dincolo de zidul care s-a interpus între el si sotia lui. Mîndria si egoismul au facut ca cei doi sa nu mai comunice fiind tot mai distanti. Constient de aceasta situatie , sotul sa hotarît sa escaladeze zidul ce-i separa pentru ca sa poata fi iarasi împreuna. Încercarile lui de-a trece aceasta bariera, au generat tema cîntecului : „ În seara asta voi trece dincolo de zid „!
Tendinta de separare este o atitudine naturala a fiintei umane. Într-un joc, au fost exilati pe o insula mai multe echipe de concurenti ce au ajuns acolo fara sa stie unii de altii. Tema pe care au primito pentru concurs era sa foloseasca materialele de constructie pe care le aveau la îndemîna în cel mai bun scop. Cel mai tensionant moment a fost cel al deciziei . Toti se întrebau ce anume puteau construi pentru a folosi cel mai eficient materialele .
Unii dintre membrii ehipei spuneau : „Sa construim o casa „; aceasta ne-ar putea adaposti peste noapte ! altii au zis : „ sa construim o scoala”; cu siguranta aceasta ar fi o investitie mai buna. Auzind însa voci si zgomote ce veneau de peste un pîrîu si crezînd ca acolo sunt bastinasi periculosi , toti au considerat ca cel mai bine este sa construiasca cu materialele pe care le au, un zid de aparare.
Dupa ce au muncit mai multe zile, la sfîrsitul concursului un juriu a trebuit sa inspecteze constructia si sa stabileasca importanta cladirii pe care concurentii au construit-o.
Cei mai rusinati au fost cei ce au decis sa construiasca zidul de aparare , fara sa stie ca de partea cealalta a pîrîului, erau de fapt colegii lor.
Cînd organizatorii concursului au venit la acea echipa, le-au spus : „ ati fi cîstigat daca ati fi folosit materialele sa fi construit un pod nu un zid!
Pentru ce-ti folosesti cuvintele, atitudinile si faptele de fiecare zi ? Construiesti ziduri sau poduri ? Ce construiesti prin atitudinile , cuvintele si faptele pe care le rostesti ? Cai de acces care sa te duca spre altii, sau obstacole care sa te separe ?

vineri, 10 decembrie 2010

jerfind pentru dragoste vei fi rasplatit...


Fred Hermon obisnuia sa-si înceapa discursurile sale întrebînd audienta : Stiti cumva cine a fost primul antrenor al lui Jim Thorpes ; (un medaliat la olimpiada din 1912 la pentatlon si decatlon ) ? Stiti cine l-a învatat pe Einstein aritmetica pe cînd acesta era în clasa a II a ? Sau cine a a fost profesorul de pian al marelui pianist Pederewski ? Folosind aceiasi introducere, noi s-ar putea sa întrebam : „Cine a fost învatatorul de scoala duminicala a lui Billy Graham ?
Desi nu cunoastem raspunsul la aceste întrebari si nici numele celor ce au împlinit aceste slujiri, putem sti cu siguranta ca acea jertfa a dragostei depusa la începuturi, a fost urmata de un seceris bogat !
Bill Havens, urma sa reprezinte U.S.A. în echipa de canoe , la olimpiada din 1924. În acea vreme însa se confrunta cu o dilema: Primul sau copil urma sa se nasca chiar în prima zi a competitiei. Sotia sa l-a încurajat sa mearga la aceasta competitie, dar Bill a hotarît sa ramîna acasa si s-o încurajeze la nastere.
Colegii sai de echipa au cîstigat medalia de aur. Dar el a pierdut sansa de a o primi împreuna cu ei. Ca totul sa fie si mai rau, copilul asteptat nici nu s-a nascut respectînd calculele parintilor, ci numai dupa trei saptamîni dupa ce s-a încheiat competitia !
Dupa 24 de ani însa, acel baiat ce nu s-a nascut la timpul asteptat l-a sunat pe tatal sau din Helsinki anuntîndu-l ca a cîstigat medalia de aur la olimpiada. Frank ,cînd s-a facut mare a început sa practice acelasi sport ca tatal sau si i-a adus tatalui bucuria de a avea în familie medalia pe care o pierdusera , pentru ca a decis sa ramîna lînga sotia lui si s-o asiste la nastere.
Oricine este gata sa faca o jertfa a dragostei , va avea parte în timp de o rasplata pe masura, pentru ca în mijlocul provocarilor vietii, dragostea face diferenta. ISUS DIN DRAGOSTE PENTRU TINE S-A JERTFIT CA TU SA POTI AVEA VIATA SI SA POTI TRAI VESNIC...IAR TU LA RANDUL TAU SA FI DISPUS SA TE JERTFESTI PENTRU ALTII ASA CUM EL A FACUT...

duminică, 5 decembrie 2010

DRAGOSTEA...EA INSASI...!!!

 acesta este dragostea, pe care unii oameni nu o cunosc si nu stiu cum poti ajunge in acea situatie de a o cunoaste si nici a nu fac nimic in acest scop de a o cunoaste...cum este ea insasi.....cunoasteti dragostea...si lasati-va purtati de ea in felul vostru de viata, in relatiile dintre voi,in societate...iubiti-va unii pe altii ca e prea scurta viata sa ne urâm...insa e prea urat..sa nu IUBIM!!!

sâmbătă, 4 decembrie 2010

mesaj de dragoste scris cu sange....


O declaratie de dragoste cu totul neobisnuita a fost facuta de catre un barbat de 44 de ani accidentat grav in urma unui accidentului feroviar petrecut pe 26 ianuarie 2005 in California, SUA si soldat cu 11 morti si peste 200 de raniti.
John Phipps a suferit multiple rani si a fost imobilizat intre resturile trenului deraiat de pe sine. Crezand ca va muri, el a scris cu propriul sânge, care se scurgea din abundenta din rana de la cap, un mesaj de dragoste catre sotia sa, Leslie si catre copii sai: "I (inima) my kids. I (inima) Leslie." (Va iubesc copii. Te iubesc Leslie.)
Echipele de salvare care au intervenit pentru a-l elibera, au fost profund impresionate de gestul barbatului si au chemat ziaristii pentru a fotografia mesajul de dragoste scris cu sânge. mesaj de dragoste scris cu sange  o iubire de poveste....

dragostea inselatoare...

Soarta a facut sa se cunoasaca ca din intamplare intr-o zi friguroasa de noiembrie la un eveniment frumos... privirile lor s-au intalnit si atunci in sufletul ei s-a infiripat ceva ca si cum toata lumea era a ei si nu-I mai pasa de nimic...  
Insa el ca si cum nu a observat-o a mers mai departe, dar fara sa-I spuna caci si el simtise acelasi lucrru si il tulbura atat de tare incat nu-si mai lua ochii de la ea.. Toata seara ea il cauta cu privirea, iar atunci cand ochii ei intalneau lumina ochilor lui.... inima ei batea din ce in ce mai tare.. caci ce simtea ea nu era iubire.. ci o mare dezamagire deoarece inima lui apartinea altcuiva si asta durea atat de tare... 
Seara s-a incheiat si cei doi s-au uitat pentu o perioada indelungata ca si cum nu se vazuse niciodata, dar in sufletul ei ceva era nelinistit.... simtea ca si cum o parte din ea se sfarsise o data cu acea seara...Dar norocul ei a fost ca intr-o zi din intamplare sa-l regaseasca sis a simta din nou bataile inimii ca in momentul intalnirii lor.. Au urmat zile de poveste ......ce-I doi isi vorbeau zilnic.. Pentru ea era o simpla joaca.. pentru el poate un adevar neinteles de ea...chiar daca inima lui nu-I apartinea ea a mers incontinuare fara sa-I pese crezand ca totul va lua sfarsit asa cum si incepuse...Lucrurile incet, incet au devenit si mai complicate.. fata acum se indragostise cu adevarat.. il vroia doar pentru ea caci altfel viata ei nu mai avea rost...El ii spunea acelasi lucru.. sentimentele lui pareau aceleasi.. se iubeau ca si cum toata iubirea de pe acest pamant era dora ptr ei si nimic altceva nu-I opera sa fie fericiti...Insa toata dragostea lor era sortita esecului.. intr-un moment de ratacire fata comisese greseala vietii ei si acum trebuia sa plateasca pentru ea cu sufletul.. se simte pustiita.... nu ar fi crezut vreodata ca sentimentele lui se vor schimba s-au ca planurile lor vor avea un sfrasit tragic.. Ea nu a inteles de ce.. iar el surprins de fapta fetei s-a inchis in sufletul sau ca si cum nu ar fi vrut sa primeasca acea caldura sufleteasca din partea fetei...un timp ea nu a mai stiut nimic de el...O durea, se simtea tradata si abandonata..... si atunci el s-a intors i-a promis ca lucrurile se vor schimba, dar a facut-o sa promita ca niciodata nu va mai gresi fata de el..... Fata speriata de ce se va putea intampla si disperata ca l-ar putea pirde ptr totdeauna a acceptat.... Speranta ei nu a murit niciodata...caci ea considera ca aceasta moare ultima...a inceput sa urasca detinatoarea inimii lui fara sa o cunoasaca sau sa stie foarte multe desprea ea ...caci numai auzul numelui ei o facea sa-si simta inima sfasiata in mii de particele...Traiste si acum cu speranta ca intr-o zi toate vor fi asa cum isi doreste.. ca ea va fi unica detinatoare a inimii lui si niciodata nimeni nu va putea rdistruge dragostea lor care parea ca devenise din ce in ce mai puternica..... De la un simplu joc cu inima sa.. ea acum platea .... fara sa-I para rau de ce facuse, fiindca ea credea ca iubirea e mai presus de toate si poate distruge toate rautatile lumii...daca ai sti ce se va intampla, ai evita sa mai iubesti?

dragostea sufera...ca cel iubit nu o vede...

poate ca ai  iubit persoane care nu au meritat cu adevarat si nepasarea lor pentru dragostea ta ti-a cauzat multa suferinta...insa vreau sa iti spun un secret: atunci cand tu ai iubit acea persoana si ea nu a dorit sa primeasca cu adevarat dragostea ta...mai tarziu va vedea cu adevarat ce a insemnat dragostea ta insa aceasta din pacate uneori este prea tarziu....experimentarea acestui lucru ma poate face a fi sigur de ceea ce spun...important e sa realizezi ca pe moment acea persoana care doresti sa ii reversi dragostea ta nu o concepe fiind adevarata sau  pur si simplu nu o poate realiza cu adevarat chiar daca prin faptele tale ii arati aceasta ea poate sa nu vada pe moment adevarul deoarece se poate ca ochii persoanei respective, sa fie catre altcineva, care este in aceasi situatie  care esti si tu..si anume:ea sa iubeasca pe altcineva care o trateaza exact cum te trateaza ea pe tn...apoi dupa putin timp se pare ca ea va realiza iubirea ta pentru ea..insa tu deja te-ai obisnuit cu ideea ca acea persoana sa nu fie a ta cu adevarat...si incepi a  abandona  gandul de a fi a ta..si ea vine la tine si iti spune ca a realizat dragostea ta si iti cere iertare ca nu a realizat pana acum dragostea ta...intrebarea e: ce faci?daca o mai iubesti ai fi de acord sa incepi o relatie cu cea care ai asteptat-o atata timp?sau deja nu vrei sa o mai vezi in fata ochilor?adevarul e ca daca ai iubi-o cu adevarat o vei primi la tine...bine asta insa daca deja nu ai gasit pe altcineva care sa iti aprecieze dragostea...

dragostea mai acorda sanse...

Marele nuvelist A.J. Cronin , la începutul carierei sale , a profesat ca si medic. El si-a început cariera medicala lucrînd într-un spital din Welsh, unde într-o seara a operat o fetita de numai patru ani, ce suferea de o forma severa de difterie. Dupa ce Cronin i-a facut o traheotomie, starea sanatatii acelei micute paciente s-a îmbunatatit.
Asigurîndu-se ca operatia a reusit si totul este bine, doctorul a spus asistentei sale ce avea numai 19 ani , ca merge sa se culce. Ea însa trebuie sa ramîna de veghe si sa urmareasca continu starea pacientei. În cazul în care va oberva ca tubul implantat se va înfunda,n trebuie sa-l scoata imediat sa-l curete, apoi sa vina repede si sa-l trezeasca.
Dupa cîteva ore tubul implantat s-a înfundat. În loc sa-l scoata, tînara asistenta cuprinsa de panica, a alergat repede sa-l trezeasca pe medic. Cînd doctorul a ajuns la patul fetitei, aceasta era deja moarta.
Vazînd ca nu i-au fost respectate instructiunile, doctorul s-a suparat foarte tare. A scris repede o scrisoare prin care cerea conducerii spitalului ca acestei asistente sa-i fie retrasa licenta de practica. În acele momente de furie, a chemat-o pe asistenta si i-a citit scrisoarea amenintînd-o ca nu va mai profesa niciodata.
Asitenta a izbucnit în plîns, cerîndu-i doctorului sa-i mai acorde o sansa. Doctorul însa a ramas foarte ferm în decizia lui. Dar cuvintele staruitoare si lacrimile acelei asistente, l-au urmarit toata noaptea. Dimineata cînd s-a trezit si-a amintit ca a fost o zi în viata lui cînd si el a strigat catre Dumnezeu sa-i mai acorde o sansa.
Retraind acele momente în care astepta cu disperare raspunsul lui Dumnezeu , în loc sa înainteze scrisoarea catre conducerea spitalului, a oferit acelei asistente o noua sansa.
Beneficiind de iertare, acea asistenta ceare la vîrsta de 19 ani a actionat paralizata de frica , a ajuns mai tîrziu sa fie asistenta sefa la cel mai mare spital de copii din Marea Britanie. Acest lucru s-a întîmplat pentru ca la începutul carierei sale, cineva i-a acordat o noua sansa.
Ti s-a oferit vreodata o noua sansa ? Fii gata sa faci acelasi lucru, oferind o noua sansa si celor ce ti-au gresit !

vineri, 3 decembrie 2010

era odata...dragostea

Un tînar a început sa caute dragostea adevarata. Pentru ca nu stia cum s-o identifice si cum s-o gaseasca, acesta a mers la un maestru si l-a întrebat : „ Înteleptule Maestru ; caut dragostea adevarata, cum pot sti cînd am gasit-o ?” Maestru l-a privit cu atentie, i-a zîmbit apoi i-a zis : „ Nu-ti voi da raspunsul ; dar îti spun ca dragostea adevaratta are trei calitati distincte. Esti gata sa rascolesti lumea si sa cauti care sunt aceastea ? „ Da a raspuns tînarul !”
Dupa ce s-a despartit de maestru, tînarul a colindat lumea în lung si-n lat. Dupa mai multe cautari, s-a oprit la o scoala cu un mare renume, unde a început sa studieze crezînd ca asa va descoperi calitatile dragostei adevarate. Dupa ce a discutat cu profesorii si s-a împrietenit cu studentii, s-a îndragostit, dar a gustat si ce-i esecul si dezamagirea în dragoste.
Dupa multi ani de reusite si esecuri , tînarul s-a întors la Marele Maestru.Acesta l-a recunoscut si l-a întrebat imediat ce l-a vazut : „ Ai descoperit care sunt cele trei calitati ale dragostei adevarate ?”
Tînarul i-a raspuns ca în toata umblarea lui prin lume si în urma experientelor ce le-a trait , a descoperit numai doua dintre aceste calitati. „ Spune-mi pe cele pe care le-ai descoperit ; „ i-a zis maestrul !
În primul rînd , a raspuns tînarul, dragostea adevarata înseamna daruire totala. Dragostea adevarata nu asteapta sa primeasca , ci ea se daruie pe deplin si mai întîi. Daruindu-te pe tine însuti si primind în aceiasi masura dragostea oferita de persoana pe care o iubesti , viata îti este plina, iar dragostea împartasita persoanei iubite se va multiplica prin copii.
Raspunsul este corect a confirmat maestrul ! Dar spune-mi si cea de-a doua caracteristica pe care ai gasit-o pentru dragostea adevarata ?
A doua cracteristica a dragostei adevarate este persistenta,a continuat tînarul. Dragostea adevarata trece proba timpului si este mai profunda si mai abundenta odata cu scurgerea vremii. Aceasta nu se consuma repede ca un foc de paie, ci ca un foc de carbuni se aprinde mai greu , dar odata aprinsa nu se mai stinge.
Ai gasit si-a doua caracteristica i-a zis maestrul ! Asa este ; dragostea adevarata este vesnica si nu este influentata de trecerea anilor !
Cînd i s-a cerut însa sa spun si al treilea raspuns, tînarul i-a zis maestrului : „Aceasta este tot ceea ce am învatat „! Pentru ca dorea ca tânarulsa gasesca întregul raspuns, maestrul l-a provovat cu o noua întrebare : „N-ai vrea sa  mergi înca odata prin lume unde sa cauti  si cea de-a treia caracteristica a dragostei adevarate ?
O nu ! i-a zis tînarul ; deja sunt foarte obosit . Am trudit din greu si am depus un efort asa de mare pîna acum !
Auzind acest raspuns , batrînul maestru a zîmbit si i-a zis tînarului : „Nu trebuie sa mai cauti ; ai descoperit deja si cel de-al treilea raspuns „! Pentru ca Dragostea adevarata înseamna munca asidua !
Cît de adevarate sunt aceste calitati : dragostea adevarata se daruie pe sine, este persistenta  si se exprima prin munca si sacrificiu. Aceasta este si dragostea pe care ne-a dovedit-o  Domnul Isus !